Restoratiivinen jooga

Restoratiivinen jooga on hyvin lempeää joogaa, jossa tavoitteena on mahdollisimman miellyttävät, apuvälinein tuetut asennot. Restoratiivisesa joogassa pyritään mahdollistamaan täydellinen rentoutuminen ja jännityksestä irti päästäminen käyttämällä hyväksi ymmärrystämme kehomielen ja hermoston toiminnasta. Restoratiivinen tarkoittaakin osuvasti "palauttavaa".
Restoratiivisen joogan hyötyjä ovat mm:
  1. Hermostollinen säätely:  Suurin osa meistä elää kroonisessa stressitilassa, toisin sanoen aivomme ovat jatkuvasti aktivoituneet selviytymistaisteluun - taistele, jäädy tai pakene. Kehossamme vaikuttavat stressihormonit, joilla on merkittäviä terveyttämme uhkaavia vaikutuksia. Restoratiivisen joogan tavoite on auttaa kehomieltä ymmärtämään, että uhkatilannetta ei ole, ja siten aktivoida korjaavia, palauttavia ja hyvinvointia tuottavia prosesseja stressitilan sijasta. 
  2. Kehomielen yhteyden vahvistuminen: Elämme nykymaailmassa vahvasti päämme sisällä, ja unohdamme tai jopa laiminlyömme kehomme. Toisinaan saatamme harjoittaa kehoamme, mutta se tapahtuu erillisenä mielestä, ankarana ja joskus kehoa "rankaisevana" treeninä. Restoratiivinen jooga ohjaa meidät lempeästi luonnolliseen kokonaisvaltaisen olemisen tilaan, jossa voimme oppia suhtautumaan kehoomme hyväntahtoisesti.
  3. Lisääntyvät tietoisuustaidot: Restoratiivinen joogaharjoitus on myös meditatiivinen harjoitus, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tietoisuustaitojen harjoittamiseen (mindfulness). Mindfulness lähtee aina ensin kehotietoisuudesta.
  4. Lisääntyvä itsestä huolehtiminen ja hyväksyntä:  Restoratiivisen joogaharjoituksen hyväksyvä, lempeä ja turvallinen ilmapiiri ohjaa meitä kohdentamaan huomiotamme omiin tarpeisiimme ja kuuntelemaan niitä tarkemmin. Parhaimmillaan alamme oivaltamaan, että olemme ainutlaatuisia ja oman ja toisten ihmisten huolenpidon ja rakkauden arvoisia. 

 

Maitri Yoga / Mind Dynamics Oy

Viertolankatu 25 liiketila 2
05800 Hyvinkää

Postiosoite:
Vaiveronkatu 8
05900 Hyvinkää
0503000055 nina.pyykkonen@elisanet.fi
Luotu Webnodella