Psykodynaaminen kehomieliryhmä

Jos olet kiinnostunut ryhmästä, ota yhteyttä!

Psykodynaaminen kehomieli -ryhmä soveltuu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan ja haluavat löytää lempeämmän tavan olla suhteessa itseensä. Ryhmän tavoite on myös löytää keinoja stressioireiden lievittämiseksi sekä ennaltaehkäistä uupumista, joka seuraa omien tarpeiden ja kokemusten ohittamisesta. 
Ryhmän työskentely koostuu rauhallisista jooga-, Asahi- ja Qigong-harjoituksista, hengitys- ja tietoisuusharjoituksista sekä ryhmäkeskustelusta. Ryhmä toimii täydentyvänä ryhmänä, jonka työskentelyyn kukin jäsen sitoutuu vähintään yhdeksi kaudeksi (kevät- ja syys-). Uudet jäsenet voivat liittyä mukaan aina kauden alussa (elokuu ja tammikuu), mikäli ryhmässä on tilaa. 
Jäsenyys edellyttää sitoutumista työskentelyyn ja säännöllistä läsnäoloa. Ryhmään otetaan haastattelujen perusteella 4-6 henkilöäRyhmä ei sovellu henkilöille, joilla on vaikeita fyysisiä tai psyykkisiä oireita, akuutti kriisi elämässään tai ongelmallista päihteiden käyttöä. Ryhmän jäsenet ovat vastuussa siitä, ettei lääketieteellistä estettä kehomielityöskentelylle ole. Ryhmän jäseniä ja psykoterapeuttia sitoo vaitiolovelvollisuus ryhmän sisällön suhteen koko ryhmän työskentelyn ajan sekä myös sen päätyttyä.
Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko kahden tunnin ajan. Kustannukset ryhmään osallistumisesta ovat 40 euroa kerralta (2 h), ja ryhmään hakeudutaan yksilöhaastattelun kautta josta veloitetaan 40 euroa.
Ryhmän jäsenyys edellyttää sitoutumista työskentelyyn koko ryhmän ajan ja halukkuutta keskustella itsestään, elämästään ja kokemuksistaan sekä kuunnella toisia luottamuksellisessa ilmapiirissä. Ohjaajaa/ psykoterapeuttia ja ryhmäläisiä sitoo vaitiolovelvollisuus kaikkeen ryhmän sisällä tapahtuvaan.

Lisätietoja psykodynaamisesta kehomielityöskentelystä: www.maitri.fi/palvelut/psykodynaaminen-kehomielityoskentely/

Voit varata ajan haastatteluun p. 050-300 0055 tai nina.pyykkonen@elisanet.fi

Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL 

yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti (Valvira, KELA), työnohjaaja (STOry)

joogaopettaja (RYT 200, Yoga Alliance), Asahi- ja mindfulness-meditaatio -ohjaaja

 
 

Ullmanilainen uniryhmätyöskentely

Ullman Dream Work Technique

https://uniryhma.webnode.fi/

 
Ihmisillä on aina ollut syvä kiinnostus unia ja niiden merkityksiä kohtaan. Unia voi oppia ymmärtämään esimerkiksi erityisissä uniryhmissä. Psykiatrian erikoislääkäri Markku Siivola on suomalainen uniryhmätekniikan uranuurtaja. Tekniikan on kehittänyt 1970-luvulla yhdysvaltalainen Montague Ullman, joka on toiminut myös Markku Siivolan innoittajana.
Uniryhmissä tärkeintä on luottamus ja turvallinen tunnelma. Toisten unia ei kerrota ryhmän ulkopuolella. Uniryhmän jäsenet ovat keskenään tasa-arvoisia, kukaan ei voi olla asiantuntija toisen unelle. 
Ryhmän jokaisessa kokoontumisessa yksi jäsen kertoo yhden oman unensa. Eläytyvä kuunteleminen on yhtä tärkeää kuin kertominenkin. Unta käsitellään tarkkaan määritellyn ja perustellun järjestyksen mukaan. Eri vaiheilla on oma tärkeä merkityksensä unen sanoman ymmärtämisessä.
Uniryhmän perusperiaate on, että unen ymmärtäminen ei kuulu vain asiantuntijoille, päinvastoin: "Unet takaisin asiantuntijoilta niille, joille unet todella kuuluvat eli unennäkijälle itselleen. Unet ovat portti johonkin todella valtavaan ja syvään, ne ovat osa kollektiivista alitajuntaa. Jos muistaa unensa, on myös valmis kohtaamaan sen sisältämän viestin. Unia ei kannata pelätä. 
Uniryhmään hakeudutaan haastattelun kautta asiakkaan yhteensopivuuden kartoittamiseksi aloittamassa olevan ryhmän kanssa. Samalla haastateltavalle kuvataan ryhmässä käytettävää työmenetelmää. Ryhmän koko on 4-8 henkilöä, ja se voi kokoontua joko 6-12 kk:n pitkäkestoisena prosessina (esim. 1-2 krt/kk) tai retriittiviikonloppuna. Istunnon pituus on 2-3 h. 

https://uniryhma.webnode.fi

nina.pyykkonen@elisanet.fi

Nina Pyykkönen, erikoispsykologi, PsL 

yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti (Valvira, KELA), uniryhmäohjaaja

työnohjaaja (STOry), joogaopettaja (RYT 200, Yoga Alliance), Asahi- ja mindfulness -ohjaaja

 

Maitri Yoga / Mind Dynamics Oy

Viertolankatu 25 liiketila 2
05800 Hyvinkää

Postiosoite:
Vaiveronkatu 8
05900 Hyvinkää
0503000055 nina.pyykkonen@elisanet.fi
Luotu Webnodella