Workshopit ja kurssit 

Workshopeihin ja kursseille ilmoittaudutaan ajanvarausjärjestelmän kautta: www.vello.fi/maitriyoga
HUOM! Kurssien maksimi osallistujamäärä on 10-12 henkilöä. Kurssit ja workshopit toteutuvat, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kolme. Mikäli olet estynyt saapumasta varaamallesi kurssille, voit peruuttaa osallistumisesi ohjelman kautta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua. Tätä myöhemmin peruutetuista tai peruuttamattomista tunneista peritään normaali osallistumismaksu.

Tunnetyöskentely-workshop

11.6.2018 klo 17.00-20.00

Ohjaajana Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti (Valvira, KELA), työnohjaaja (STOry), mentalisaatiokouluttaja, joogaopettaja (RYT200), Asahi- ja mindfulness-meditaatio -ohjaaja

 

Workshopissa lähestytään tunteiden kanssa työskentelyä sekä länsimaisen/ akateemisen psykologian (kehityspsykologia, aivotutkimus) että tietoisuustaitojen (mindfulness ja meditaatio) näkökulmista. Tavoitteena on luoda ymmärrystä siihen, mitä tunteemme ovat, miten ne meissä vaikuttavat ja miten voimme löytää niihin myönteisen ja hyvinvointiamme tukevan suhteen. 

 

Tutkimme mm. seuraavia kysymyksiä:

-Miten voisin ymmärtää paremmin itseäni ja toisia?

-Mitä meissä tapahtuu tunnetilojen aikana ja miksi?

-Onko olemassa hyviä ja huonoja tunteita?

-Miten voisin tulla paremmin toimeen vaikeiden tunteiden kanssa?

-Miten tunteet liittyvät tietoisuustaitoihin ja mindfulness-meditaatioon?

-Miten tunteet voisivat palvella omaa henkistä kasvuani?

 

Työskentely workshopissa rakentuu teoriaa ja käytäntöä yhdistelevästä alustuksesta, harjoituksista ja keskustelusta.

 

Workshop soveltuu hyvin sekä itsenäisenä kokonaisuutena että jatkona Mindfulness-meditaation peruskurssille.

 

Workshopin hinta on 45 e/hlö, tai 3 Maitri Yogan sarjakortin kertaa.

 

Ilmoittaudu mukaan ajanvarausjärjestelmän kautta: www.vello.fi/maitriyoga

 

 

Restoratiivisen joogan workshop

12.5.2018 klo 14.00-16.00

Ohjaajana Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti (Valvira, KELA), työnohjaaja (STOry), mentalisaatiokouluttaja, joogaopettaja (RYT200), Asahi- ja mindfulness-meditaatio -ohjaaja

 

Restoratiivinen jooga on hyvin lempeää joogaa, jossa tavoitteena on mahdollisimman miellyttävät, apuvälinein tuetut asennot. Restoratiivisesa joogassa pyritään mahdollistamaan täydellinen rentoutuminen ja jännityksestä irti päästäminen käyttämällä hyväksi ymmärrystämme kehomielen ja hermoston toiminnasta. Restoratiivinen tarkoittaakin osuvasti "palauttavaa".

 

Restoratiivisen joogan hyötyjä ovat mm:

 

  1. Hermostollinen säätely:  Suurin osa meistä elää kroonisessa stressitilassa, toisin sanoen aivomme ovat jatkuvasti aktivoituneet selviytymistaisteluun - taistele, jäädy tai pakene. Kehossamme vaikuttavat stressihormonit, joilla on merkittäviä terveyttämme uhkaavia vaikutuksia. Restoratiivisen joogan tavoite on auttaa kehomieltä ymmärtämään, että uhkatilannetta ei ole, ja siten aktivoida korjaavia, palauttavia ja hyvinvointia tuottavia prosesseja stressitilan sijasta. 
  2. Kehomielen yhteyden vahvistuminen: Elämme nykymaailmassa vahvasti päämme sisällä, ja unohdamme tai jopa laiminlyömme kehomme. Toisinaan saatamme harjoittaa kehoamme, mutta se tapahtuu erillisenä mielestä, ankarana ja joskus kehoa "rankaisevana" treeninä. Restoratiivinen jooga ohjaa meidät lempeästi luonnolliseen kokonaisvaltaisen olemisen tilaan, jossa voimme oppia suhtautumaan kehoomme hyväntahtoisesti.
  3. Lisääntyvät tietoisuustaidot: Restoratiivinen joogaharjoitus on myös meditatiivinen harjoitus, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tietoisuustaitojen harjoittamiseen (mindfulness). Mindfulness lähtee aina ensin kehotietoisuudesta.
  4. Lisääntyvä itsestä huolehtiminen ja hyväksyntä:  Restoratiivisen joogaharjoituksen hyväksyvä, lempeä ja turvallinen ilmapiiri ohjaa meitä kohdentamaan huomiotamme omiin tarpeisiimme ja kuuntelemaan niitä tarkemmin. Parhaimmillaan alamme oivaltamaan, että olemme ainutlaatuisia ja oman ja toisten ihmisten huolenpidon ja rakkauden arvoisia. 

Pukeudu rentoihin ja lämpimiin vaatteisiin.

 

Workshopin hinta on 45 e/hlö, tai 3 Maitri Yogan sarjakortin kertaa.

 

Ilmoittaudu mukaan ajanvarausjärjestelmän kautta: www.vello.fi/maitriyoga

Maitri Yoga / Mind Dynamics Oy

Uudenmaankatu 5-9
05800 Hyvinkää

Postiosoite:
Vaiveronkatu 8
05900 Hyvinkää
0503000055 nina.pyykkonen@elisanet.fi
Luotu Webnodella